Rólunk

A Scuderia Ferrari Rajongói Klub története

 

 

A Scuderia Ferrari Rajongói Klub története egészen 2010 őszéig nyúlik vissza, mikor elnökünk. Varga Csaba, és Gergely György egy ifjúkori barátság révén megalapozta az internetes rajongói klubot, amely kezdetben nem hivatalos keretek között működött, ennek ellenére egy pozitív, hangulatos közösség alakult ki.

Az alapítás 2010. december 5-én történt, a Scuderia Ferrari Fan Klub néven ismert Facebook-csoport létrehozásával.  Ekkor a klub székhelye Vas megye volt, hiszen az alapítótagok többsége Vas megyei származású. Itt szeretnénk megköszönni Kiss Csaba, valami László Gergő munkáját, akik már nem aktív tagjai vezetőségünknek, viszont hozzájárultak a klub életéhez.

Az idő előrehaladtával a klubunk több mint 8000 fős létszámon van túl .

Idővel az a döntése támadt a Vezetőségnek, hogy komolyabbra fordítja a helyzetet, így fogalmazódott meg bennünk egy hivatalos Ferrari-partnerség gondolata. Az Elnökünk Budapestre költözésével új kapuk, új kapcsolatok nyíltak meg a Klub életében, így egy nagyobb számú baráti társaság alakult ki, akik jelenleg a vezetőség tagjai. 2016 decemberében tettük meg az első lépést , és hosszú adminisztratív, jogi folyamatok után megkezdtük a partnerség kialakítását a Ferrari SpA ezzel a tevékenykedő kollégáival.

2017. Október 24-én Klubunk hivatalos Scuderia Ferrari Rajongói Klubok rangsorába  lépett fel, így Csaba Varga 24 évesen a Cavallino Bárban aláírta a partnerségi szerződést, ezáltal megkaptuk hivatalos licenszet, a név- és embléma használati engedélyeket, és ezáltal szabad kezet kaptunk arra, hogy Magyarországon, immár hivatalos környezetben megkezdtük a munkát.

A csapat minden tagja kivette a részét a munkában, így köszönjük az eddigi munkáját elnökünknek, Varga Csabának, André László alelnökünknek, Strohmayer Attila,Gergely György pénztárosnak, Valánszki Zsolt adminisztrátoroknak, és Szántó Gábor weboldal-fejlesztőnek.

Nagyon pozitívak, lelkesek vagyunk a jövőre nézve, legfőbb célunk, hogy ez a kis csapat a jövőben egy nagy, erős, összetartó magyarországi Ferrari szurkolói közösséget kovácsoljon. Ehhez még sok munka áll előttünk, de mi nem fogjuk feladni!

2019 végén viszont a Scuderia Ferrari Club Budapest-Hungary csapata nagyrészben megváltozott.Tagok léptek ki illetve be.André László alelnök is szeptember végén lemondott illetve Szántó Gábor is a titkársági pozicióról. 

Ő helyüket Rádli Zoltán,Takács Kriszta,Simoc Roland és Lovász Zsolt vette át akik a Ferraristák klubja egyesületből csatlakoztak hozzánk a hivatalos Clubhoz.

Mára 2020-ra a csoportunk is meghaladta a szinte 10 000 főt. Illetve közép európában szerte utazgatunk akár F1 akár Challenge eseményekre is.Melyen az esemény naptárban olvashattok.2019 őszére már nem csak a Tiltott Csíki Söröző és Étteremben rendezünk futam nézéseket hanem vele felváltva a Gokart Sportaréna Budapestbe is!

2019 Hungaroring

Lovász Zsolt és Simoc Roland elnökségi tagok.

HANDBOOK-KÉZIKÖNYVEK

  

   

 

 

Forza Ferrari!

 

 

Motor Racing League plugin by Ian Haycox