Hivatalos posztok

Az első versenyhétvége, és még annál is több…

2019. Március 14.

Az F1 világa már tűkön ülve várja a hétvégét, hiszen a holnapi nappal megkezdődik a versenyhétvége az ausztráliai Albert Parkban. A média és a szurkolók tábora már túl van a teszteket követő esélylatolgatásokon, és rendre a versenyzők is elmondták az érzéseiket a szezonra való felkészülésről.

Pénteken a hajnali órákban az első két szabadedzésnek lehetünk szemtanúi, majd szombaton 7 órás kezdéssel várhatjuk a kvalifikációt, és vasárnap 6 óra 10 perckor az első futam koronázza meg a hosszú hétvégét.

A legtöbben (Mi is) a Ferrarira, hőn szeretett csapatokra fogadunk, ugyanakkor ne feledjük el, hogy a szezon előtti teszteken nem feltétlen a valós formát mutatják a csapatok, sok az ismeretlen tényező, egyes csapatok “altatni” is szoktak, leplezik a teljesítményüket.

Mindenesetre bíztató volt csapatunk számára a szezon előtti tesztek sorozata, hiszen a kisebb problémák ellenére megbízhatónak bizonyult az autó, és a szakértők egyetértenek abban, hogy az időeredmények alapján is a legmeggyőzőbb autó a miénk.

Nekem személy szerint ez a versenyhétvége több, mint egy átlagos szezonkezdet. Kezdve a Leclerccel beköszöntő új Ferraris korszakkal, amely élén immár Mattia Binotto munkálkodhat. Kifejezetten szimpatikusnak tűnik nekem, ahogyan kezeli a sajtót az újdonsült csapatfőnök, őszinte, korrekt nyilatkozatai vannak, és sokunk véleménye szerint alkalmas arra a feladatra, hogy összetartsa a csapatot. Reménykedhetünk benne, hogy a vezetésével újra visszaérhetünk a csúcsra, amire már régóta várunk.

Csapatunk helyzetén kívül sok olyan tényező van, ami miatt érdekes lehet a szezon, kezdve Robert Kubica visszatérésével, a Red Bull-Honda házasság alakulásával, Daniel Ricciardo Renault-os szereplésével, és a fiatal tehetségekkel együtt.

Így tehát kezdődhet az első versenyhétvége, és ezzel együtt a 2019-es szezon. Bízunk benne, hogy a hétfői futamértékelő posztunkban egy Ferrari 1-2 eredményről írhatunk büszkélkedő sorokat, egy izgalmas futamot követve.

FORZA FERRARI!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox