Hivatalos posztok

Vége a bajnoki harcnak…

Az elmúlt hétvégén Mexikóban Lewis Hamilton már a matematikát is legyőzte, és bebiztosította magának a 2018-as világbajnoki győzelmet, és ezzel az ötödik világbajnoki címet. A futamot Max Verstappen nyerte meg a Red Bull színeiben, majd őt a Mi két pilótánk követte Vettel-Raikkönen sorrendben.

Két hete, Amerikában még nyitott maradt a világbajnoki címért folytatott csata, ám a múlt héten Sebastian Vettel számára sajnos minden remény szertefoszlott, és mindez a futam utáni sajtótájékoztatón az arcára is volt írva. A tavalyi szezon után idén is vereséget szenvedett Lewis Hamiltontól, aki talán tényleg a valaha volt legjobb versenyző a mezőnyben, ahogy Vettel és Raikkönen is. Sajnos ez a szezon így alakult, ami miatt sokan kritizálják Vettelt, és a Ferrarit is, nekünk viszont a jövőre kell koncentrálnunk, hiszen azért vagyunk Ferrari szurkolók, hogy kitartsunk a csapat mellett a nehezebb időkben is.

Számomra a szezon egyik legszebb pillanata volt, ahogy Vettel megszakította a Coulthardnak adott interjúját, és élő adásban ment oda gratulálni a legnagyobb riválisának. Ha van valami, amit nem lehet elvenni Vetteltől, az a sportszerűsége, és az őszinte, emberi reakciói. Biztos vagyok benne, hogy jövőre erősebben fog Vettel visszatérni az új szezonra, és bízok abban is, hogy újra egy versenyképes konstrukció gördül ki a Ferrari kapujából.

Ugyanakkor van még okunk a reményre, hiszen a konstruktőri harc még nyitott maradt a következő két futamra. Habár nem nekünk áll a zászló, a Forma 1-ben semmi sem biztosított, bőven benne van a csapatvilágbajnokság győzelmi esélye. Szurkoljunk, és bízzunk csapatunkban, pilótáinkban, hogy sikerül megnyerni a konstruktőri bajnokságot, és hosszú idő után újra felérni, csapatként a csúcsra.

FORZA FERRARI!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox