Hivatalos posztok

Ami nélkül nem múlhat el ez a szezon…

Az elmúlt hétvégén megrendezésre kerülő amerikai nagydíjon megkaptuk, azt, amire már olyan régen, és az idő előrehaladtával egyre jobban vártunk- egy stílusos Kimi Raikkönen győzelmet. Nekem személy szerint az egyik legnagyobb vágyam volt Kimi távozásának bejelentése óta, hogy finn pilótánk legalább egyszer a dobogó tetején ünnepelhessen a Ferrari színeiben-sikerült.

A szombati időmérőn Hamilton megszerezte a 81. rajtelsőségét, a szemek viszont a Ferrari újból erős teljesítményére szegeződtek, hiszen Sebastian Vettel-Kimi Raikkönen kettőssel folytatódott a rajtrács, méghozzá egy hajszállal maradtak le a versenyzőink a pole pozícióról. A csapat elmondása szerint az autót “visszafejlesztették”, hogy előre léphessenek, és így is lett. A szingapúri fejlesztések nem teljesítették be a hozzájuk fűzött reményeket, így döntött a csapat a visszalépésen, az előrelépés érdekében. És működött.

A rajtot követően örömünkre szolgálva Raikkönen az első kanyarban eljött a brit címvédő Hamilton mellett, így magabiztosan tudta kontrollálni a tempót. Kulcsmomentum volt a Ferrari taktikája, hiszen míg Hamilton két kiállásos taktikán volt, Kimi egy kiállással oldotta meg a futamot, a győzelemhez elengedhetetlen volt, ahogyan hősiesen maga mögött tartotta Hamiltont, aki a friss gumikon próbált gyakorolni a versenyzőnkre.

Nekem személy szerint ez a futam tetszett idén a legjobban, hiszen nkem egy igazán izgalmas futam volt, szerintem igazi verseny volt az első helyeken, méghozzá három istálló három top pilótája között. Persze, szebb lett volna egy kettős Ferrari győzelmet látni, viszont szerintem a maximumot hozta ki a csapat a lehetőségeiből a hétvégén.

Raikkönen megérdemelten győzött a tökéletes vezetés, a verseny kontrollálása, és a hősies védekezések miatt is. Nagy pillanat ez a szurkolók életében is, hiszen hosszú idő óta most láthattuk először a dobogó tetején ünnepelni kedvenc versenyzőnket.

Enélkül ez a szezon nem múlhatott volna el…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox