Hivatalos posztok

Célkeresztben Vettel…

A 2018-as Formula 1-es szezon egyelőre sajnos nem alakul kedveink szerint. A japán nagydíj alkalmával Lewis Hamilton kerek 50 ponttal vezeti a világbajnokságot, mely tekintve, hogy ezzel együtt 5 nagydíj van hátra, nem fest túl rózsásan számunkra. A Forma-1 világa, valamint az olasz sajtó főként Vettelt okolja a nagy hátrány miatt, erről osztom meg Veletek a gondolataimat. Igen, meg fogom védeni a négyszeres világbajnokunkat.

Emlékszem, mikor a szezon középső szakaszában szinte szárnyalt a média a Ferrari és Vettel szárnyaló idei teljesítményéről. Emlékszem, ahogyan Kanadában történelmi, Ferrari-tradícióban gazdag győzelmet arattunk, vagy ahogyan Vettel a pályán győzte le Hamiltont a hazai nagydíján. Véleményem szerint a szezon csodálatosan alakult a nyári szünetig, leginkább a német nagydíj leintéséig, ezt követően ugyanakkor mintha egy fordulat állt volna be a pontverseny alakulásában.

A száguldó cirkusz világa, kezdve az olasz sajtóval, egyértelműen Vettel, valamint a Ferrari taktikai hibáival magyarázza a nagy hátrányt. Kiesés Hockenheimben, koccanás Monzában, vesztes taktika Szingapúrban.

Amit mindenképpen én is elismerek, Sebastian Vettel nem teljesen úgy teljesít idén, ahogyan azt megszokhattuk tőle. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy ő volt az, akit 2015-ben a maláj nagydíjon ünnepeltünk, aki az elmúlt 3 év győzelmeit aratta a Ferrarinak, és akit a szezon elején, a lendületes szezonkezdés után szinte “felzabált” Olaszország. Egy végtelenül őszinte, egyenes, érzelmes karakter, aki él-hal a Ferrariért. Talán túl nagy nyomást helyezett rá a külvilág, véleményem szerint az sem véletlen, ahogyan elsírta magát Hockenheimben, a rádióban, a kiesése után.

Most viszont, egy hullámvölgyben már sokak szemében közellenséggé vált a német pilótánk. Jöttek a hibák, balszerencsés helyzetek, taktikai lépések. Az olasz újságok szétcincálják Vettelt, és szerintem ez egy olyan dolog ami Ross Brawn vagy Montezemolo idejében ez nem történhetett volna meg. A Ferrari család alapelve az összetartás, egymás tisztelete, az együttműködés, ez egy tradíció, viszont ez most eltűnt a közéletből. Ugyanakkor ezzel csak még nagyobb nyomás alá helyezzük csapatunkat és a pilótáinkat, aminek valljuk be, nem sok értelme van.

Nem gondolom, hogy okolható bárki is az 50 pontos hátrányért, sem a csapat, sem Vettel, sem Raikkönen. Egy csapatként mozognak a pályán, és biztosak lehetünk benne, hogy a maximumot próbálják kihozni a lehetőségeikből.

Én csak arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy bízzunk meg a csapatunkban, a pilótáinkban, és próbáljunk meg a szurkolásra összpontosítani, az egységben rejlik a legnagyobb erő. 

FORZA FERRARI!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox