Hivatalos posztok

Vettel kontra Hamilton- Mi lesz a vége?

Jelenleg a 2018-as szezon abban a fázisában jár, ahol minden egyes megszerzett pont számít, hiszen míg Vettelnek kicsit kapaszkodnia kell, ha életben akarja tartani bajnoki esélyeit, addig Hamilton szép csendben akár meg is léphet. Nézzük egy kicsit az esélyeket, a versenyzők közötti különbségeket, az eddigi történéseket.

Talán ez az első olyan szezon, ahol a német négyszeres világbajnokunk, és a Mercedes brit pilótája nyíltan feszülhet egymás ellen. Már a szezon első néhány futamán sejteni lehetett, hogy Vettel és Hamilton között fog eldőlni a cím sorsa, és jelenleg sem látszik sok esély arra, hogy ez megváltozzon.

Véleményem szerint részben szerencsétlenül alakult eddig a szezon Vettelnek és a Ferrarinak. Csapatunk egy lenyűgöző autót épített, ami talán a legjobb a rajtrácson, ugyanakkor sok ponttól estünk el különböző szerencsétlen szituációk, és sajnálatos hibák miatt is.

A Mercedes hatalmas előnye a szezon legelső időmérő edzése óta szinte eltűnt, így egyenrangú küzdelem van a két csapat között. Valamilyen szempontból Hamilton is más ebben a szezonban, mint eddig volt, valahogyan nem érzem benne azt az ordító motivációt, mint mondjuk 2016-ban, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy nagyon jól teljesít idén.

Jelenleg Hamilton 30 ponttal vezeti a tabellát, ami sokunk szerint (jogosan mondva) nem a versenyzők közötti teljesítménykülönbséget mutatja, hanem inkább a mi balszerencsénknek tudható be. A mai, Szingapúri nagydíjt leszámítva még hat versenyhétvége kerül megrendezésre, így még bárhogyan alakulhat a szezon, elég például egy Hamilton-kieséssel megspékelt Vettel-győzelem, és máris újra nyílt a küzdelem.

Amiért Vettel jobban megérdemelné a címet, szerintem az, ahogyan maga köré építette a csapatot, véleményem szerint az ő keze is nagyban benne van abban, hogy ilyen autója van most a csapatunknak. Többnél több videót, bejegyzést lehet látni arról a hétvégék során, ahogyan Vettel éjszaka beköszön a még az autókon dolgozó szerelőknek, segít nekik, vagy ahogyan a pályabejárásra is füzettel és tollal a kezében megy, jegyzetel.

Ezek olyan dolgok, amik a legnagyobbakra jellemzők, és bízom benne, hogy ez a fajta karizma és precizitás kifizetődő lesz számára.

Ugyanakkor Hamilton szépen csendben hozza a pontokat, véleményem szerint ilyen nyugodtnak sosem láttuk ebben a szezonban, kevesebbet panaszkodik, számol, és szinte hibátlanul vezet. El kell ismerni, hogy két világklasszis pilóta küzd a címért, de nem kérdés, hogy mi kinek az oldalán állunk.

A szezon további részében még kiélezettebb csatára számítok, különböző karakterisztikájú pályák következnek, ugyanakkor bízom benne, hogy a Ferrari lesz a befutó a hátralévő versenyeken, és egy újabb világbajnokot köszönthetünk a Ferrari történelmében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox