Hivatalos posztok

Vegyes eredmény-eseménydús futam…

A tegnapi napon megrendezésre került a szezon harmadik futama, Kínában. Az első két rajtsort drága csapatunk bérelte ki magának Vettel-Raikkönen sorrendben, mögöttük foglalt helyet a két Mercedes, Bottas-Hamilton felállásban.

A rajt viszonylag simán zajlott le, értem itt azt hogy nem volt különösebb baleset, koccanás, viszont Kimi a rajt után visszaesett. Vettel a boxkiállásig a kezében tartotta a futamot, utána viszont Bottas gyors kivezető körének, és a boxkiállásnak köszönhetően a finn versenyző vette át a vezetést.

A verseny innentől kissé monotonná vált, majd az izgalmakról a Toro Rosso gondoskodott, hiszen Gasly és Hartley ütközése miatt a pályára került a biztonsági autó. Ez a két Red Bullnak a kezére játszott, mivel a friss lágy gumikon egyedüliként voltak kint az élmezőnyből, így jóval gyorsabbak tudtak lenni, mint a közepes gumin lévő társaik.

A futamot ennek szellemében Daniel Ricciardo nyerte, aki szép, higgadt versenyzéssel, szép előzéseket bemutatva ért a dobogó legtetejére. A második helyet Bottas szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára Raikkönen ért oda.

Nem csak a futam végeredményét, de Vettel versenyét is a Red Bull pecsételte meg, hiszen Max Verstappen egy nem átgondolt manőverrel összeütközött a német versenyzőnkkel, így mindketten pozíciókat buktak. Szerencsétlenség, hogy Vettel autója megsérült, így a verseny végére inkább hátrafelé kellett figyelnie, mint előre.

Mindenesetre pozitívum, hogy Raikkönen személyében dobogóra állhatott a Ferrari, és hogy ezen a hétvégén (ami papíron Mercedes pálya) is erősnek bizonyult az autó.

Bízunk, és szurkolunk az eredményes folytatásban.

FORZA FERRARI!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox