Hivatalos posztok

Jobbulást Francesco!! (A győzelem a Tiéd…)

A hétvégén megrendezésre került a 2018-as Formula 1-es szezon második futama, Bahreinben. Csapatunk felemás érzésekkel emlékezhet vissza erre a futamra, hiszen Vettel győzelme mellett néhány szomorú eset érzése is jelen élhet bennünk.

Véleményem szerint csapatunk a hétvége minden napján erősnek bizonyult, noha pénteken még nem ment az igazi erőfitoktatás. A két Ferrari viszont mind a hosszú, mind a rövid etapokon erősnek bizonyult, amire a szombati időmérőn elért első-második hely rá is nyomta a pecsétjét.

Jó érzés volt látni, hogy erőből, időmérőn le tudtuk győzni a Mercedeseket, ezzel kibérelve az első két rajthelyet magunknak. Én személy szerint valahogy másabbnak érzem a csapatot most, mint egy éve ilyenkor, valamiért egységesebbnek, ütőképesebbnek érzem őket, ezt főként azért gondolom, mert Bahreinben már mind a két pilóta elégedett volt az autóval.

A vasárnapi futam kapcsán felemás érzéseink lehetnek. Vettel egy szép rajttal, ügyes stratégiával és kiegyensúlyozott vezetéssel meg tudta szerezni a győzelmet, egy idegölő taktikai csatában Bottas ellen.

Raikkönen versenye sajnos nem alakult a tervei szerint. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk Francesco Cigarininek, Kimi szerelőjének, aki a kerékcsere során fellépő problémák következtében kettős lábtörést szenvedett. A történtek után egyből kórházba szállították, és megoperálták. Szerencsére másnap már mosolygós képpel köszönte meg a jókívánságokat az érte aggódóaknak, mi pedig természetesen várjuk vissza a boxutcába.

Ezen eset után sajnos Raikkönen már nem tudta folytatni a versenyt, így végül Vettel tudott pontokat hozni a számunkra. Ugyanakkor a csapat erősnek, az autó bíztatónak, a pilóták kiegyensúlyottnak tűnnek, ami egy jó jövőt vetíthet elénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox