Hivatalos posztok

Ígéretesnek tűnik a 2018-as modell…

 

/Szerző: Szántó Gábor/

Kevesebb, mint két hónap van hátra a 2018-as szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjéig, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, már mennek is a találgatások az idei erőviszonyokat illetően. A Mi szempontunkból jó hír, hogy a csapat elsőként teljesítette a kötelező töréstesztet, így a fejlesztésben lévő elcsúszás esélyét gyakorlatilag kizárhatjuk.

A tavalyi évben véleményem szerint egy kiugróan jó szezonkezdetet vettünk, viszont az év második fele nem alakult jól a számunkra. Ami viszont pozitívum volt, hogy aerodinamika terén sokkal jobbnak bizonyultunk a Mercedesnél, és ez azért nagyon fontos, mert az elmúlt években ez egy kisebb hiányosságunk volt.

Egyes pletykák szerint a Mercedes a tavalyi évben is már 1000 lóerő környékén volt motorerő tekintetében, és a hírek arról szólnak, hogy a joggal lehet bizakodni egy sikeres idényben.2018-as szezonra már a Ferrari motorja is ezt a teljesítményt környékezi. Nem hivatalos olasz források szerint a szimulációk, szélcsatornás tesztek alapján

Február 22-én, a szokásokhoz híven az interneten fedi fel a leplet a 2018-as modellen a Scuderia Ferrari vezetősége, melyet a rajongók élőben követhetnek az interneten. Az autóbemutatók után nem sokkal megkezdődnek a hivatalos szezon előtti tesztnapok Barcelonában, bár annak az eredményeiből sok következtetést nem szabad levonnunk. Ugyanakkor jó lesz végre látni, ahogy éledezik a Forma-1 világa, és készülődnek a csapatok a szezonkezdetre.

Reménykedjünk benne, hogy a pletykáknak később hitelt tudunk adni, és tényleg egy erős csomagunk lesz a 2018-as szezonra, és idén bajnoki címet ünnepelhetünk, kongjanak csak a harangok Maranelloban.

Forza Ferrari!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Motor Racing League plugin by Ian Haycox